шпинатні равіолі

Шпинатні равіолі

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 180 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • велика щіпка солі
  • 60 г свіжого шпинату

Для начинки:

  • 200 г свіжих печериць
  • 1 цибулина
  • 100 г сиру (творог)
  • велика щіпка прованських трав
  • олія – для смаження

Спосіб приготування:

Вимитий шпинат помістити в чашу блендера і подрібнити в пюре.

Борошно і сіль просіяти гіркою на стіл. Зробити поглиблення і влити в нього яйце, жовток, додати шпинатне пюре.

Добре вимішати тісто руками до однорідності. Якщо тісто виходить занадто липким – додавайте невеликими порціями борошна. Якщо навпаки – питної води. Готове тісто має бути еластичним, пружним і добре відставати від рук. Накрити тісто рушником і залишити відпочити 15-20 хвилин.

Цибулю нарізати дуже дрібно.

Гриби також нарізати невеликими шматочками.

Цибулю обсмажити на олії до м’якості, додати в сковорідку гриби і прованські трави. Тушкувати кілька хвилин, щоб вода з печериць випарилася. Перекласти в миску і дати охолонути.

Змішати гриби з сиром.

Робочу поверхню і качалку припудрити борошном. Тісто розкачати максимально тонко.

Нарізати тісто квадратами зі стороною близько 7 см. Викласти по чайній ложці начинки на одну половину квадрата. Накрити другою половинкою квадрата і щільно заліпити краї тіста навколо начинки, намагаючись, щоб усередині не утворювались повітряні бульбашки. Тісто по краях обрізати фігурним ножем.

Воду закип’ятити, посолити. Опустити в киплячу воду равіолі та варити після спливання 5 хвилин.

Подавати можна з в’яленими томатами та креветками, чи як Вам за смаком.

шпинатні равіолі

Смачного 😉

0 коментарів до “Шпинатні равіоліДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *