Нам знадобиться:
Для тіста:
- 2 курячих яйця
- 200 г борошна
- дрібка солі
Для начинки:
- 200 г свинячого фаршу
- 1 цибулина
- 1 ч.л. каррі для м’яса
- 1 куряче яйце
- сіль
- 1 л грибного бульйону для варіння
- для подачі – оливкова олія, зелень, паприка
Спосіб приготування:
Тісто для равіолі за рецептом італійської кухні готується так само, як для пасти або для домашньої локшини – на 100 г пшеничного борошна беремо 1 велике куряче яйце і невелику щіпку солі (необов’язково).
Далі все просто: висипаємо борошно на робочу поверхню, в середині гірки робимо поглиблення, розбиваємо в нього яйця, замішуємо руками. Коли воно перестане липнути до столу і рук, загортаємо в харчову плівку, залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Поверхню робочого столу і качалку змащуємо оливковою олією. Якщо присипати стіл борошном, то, коли будете варити равіолі, бульйон стане каламутним.
Отже, на змащену маслом поверхню кладемо тісто, розкачуємо качалкою до товщини менше 1 мм.
Є безліч способів швидко приготувати багато рівіолей і пельменів. Можна розрізати шматок тіста на дві частини, розкласти начинку на один лист і накрити другим або нарізати смужками шириною 3-4 сантиметри (половина смужок повинна бути трохи ширше).
У будь-якому випадку підготовлені напівфабрикати слід укрити харчовою плівкою, поки будете робити начинку.
З начинкою все просто – в домашній свинячий фарш додаємо суху приправу каррі для м’яса і сіль.
Потім натираємо на дуже дрібній тертці головку цибулі, яка додасть соковитість начинці. Перемішуємо інгредієнти.
Куряче яйце розбиваємо в миску, змішуємо виделкою білок з жовтком. Ця суміш потрібна для склеювання смужок між собою.
На смужку тіста кладемо маленькі купки фаршу з рівним проміжком, змащуємо тісто навколо м’яса яйцем. Накриваємо більш широкою полоскою, розрізаємо ножем на однакові квадратики, краї притискаємо виделкою, видавлюємо візерунок по краю.
Нагріваємо до кипіння грибний бульйон, солимо за смаком, кладемо равіолі в киплячу воду. Після того як вони спливуть на поверхню, варимо 2-3 хвилини. Залежно від товщини тіста і розміру равіолі, час варіння може бути і більше.
Подібні вироби варять зазвичай в солоній воді, але в бульйоні, особливо грибному, виходить смачніше.
До столу равіолі з м’ясом подаємо гарячими, поливаємо оливковою олією, посипаємо червоною меленою паприкою і свіжою зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Равіолі з м’ясом”Додати →