Нам знадобиться:
- макарони – 250 г
- овочева суміш – 400 г
- борошно – 3 ст. л.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- овочевий або грибний бульйон (можна й воду) – 700 мл
- часник – 2 зуб.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо макарони в підсоленій воді до напівготовності, потім відкидаємо на друшляк.
Готуємо пісний варіант соусу «Бешамель» для запіканки. У сковороді розігріваємо олію, висипаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
Поступово вливаємо бульйон, добре розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і готуємо до загустіння 5-7 хвилин. У готовий соус додаємо сіль, перець і часник.
Злегка підсмажуємо овочеву суміш (помідор, огірок, цибуля, морква, болгарський перець і т.д.).
У мисці змішуємо макарони і овочі.
Форму змащуємо олією. Викладаємо в неї макаронно-овочеву суміш, злегка утрамбовуємо. Рівномірно заливаємо соусом і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20-30 хвилин.
Пісна запіканка з макаронів готова!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пісна запіканка з макаронів”Додати →