Нам знадобиться:
- борошно – 450 г
- яйця – 1 шт.
- сіль – 0,5 ч.л.
- вода – 210 мл.
- гарбуз – 400 г
- м’ясо (чудово підійде яловичина + баранина) – 400 г
- цибуля – 2 шт.
- бальзамічний оцет – 1 ст.л.
- помідори – 2 шт.
- часник – 1 зуб.
- олія – 1 ст.л.
- спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Зробити гірку з борошна із поглибленням, додати яйце, сіль і потроху додавати воду.
Замісити круте еластичне тісто і залишити на 1 годину.
Порізати м’ясо дрібними кубиками.
Гарбуз теж нарізати кубиками. Одну цибулину порізати дрібно, другу – подрібнити в блендері в пюре.
З’єднати в мисці м’ясо, цибулю, гарбуз та перемішати.
Додати бальзамічний оцет, спеції і перемішати.
Якщо м’ясо нежирне, то можна прямо в начинку додати приблизно 1,5 ст.л. розм’якшеного вершкового масла. Перемішати і залишити хвилин на 15.
Розкачати великі кружечки з тіста, викласти начинку.
Зліпити манти.
Манти готувати на пару приблизно 45 хвилин.
Для соусу подрібнити в блендері помідори (недовго, щоб не було піни), часник, додати дрібку солі, масло, сіль і перець за смаком.
Гарячі манти можна відразу змастити вершковим маслом і присипати червоним перцем. Подавати на стіл з соусом або сметаною.
Смачного 😉
0 коментарів до “Манти з гарбузом”Додати →