Нам знадобиться:
- курячі бедра – 6 шт.
- цибуля – 1 шт.
- брюссельська капуста – 400 г
- сіль, перець – за смаком
Для маринаду:
- мед – 1 ст. л.
- лимон – 1/2 шт.
- свіжий імбир – 30 г
- часник – 3 зубчика
- мелена зіра – 1 ч. л.
- порошок чилі – 1/4 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Капусту бланшируємо протягом 4 хвилин в киплячій воді з додаванням солі та оцту (1 ст. л. на літр води). Зливаємо і обдаємо холодною водою. Розрізаємо качанчики на половинки.
З курячих стегон вирізаємо кістки і знімаємо шкірку. Розрізаємо кожне на 3 частини. Для маринаду кладемо в миску натертий часник, дрібно нарізаний імбир і інші інгредієнти.
Перемішуємо і кладемо в маринад курятину. Знову перемішуємо.
Даємо постояти 15 хвилин. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Курку очищаємо від маринаду, сам маринад зберігаємо. Обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з усіх боків, по 3-4 хвилини на бік.
Перекладаємо на тарілку. Кладемо в сковороду дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4 хвилин.
Додаємо брюссельську капусту і смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Додаємо курку разом із залишками маринаду, солимо за смаком і готуємо, помішуючи, ще близько 5 хвилин.
Знімаємо з вогню і подаємо до столу!
Смачного 😉
0 коментарів до “Курка з брюссельською капустою”Додати →