Нам знадобиться:
- кролятина – 1 кг
- морква – 1 шт.
- рис – 400 г
- цибуля – 1 шт.
- оливкова олія – 40 мл
- сметана – 300 г
- майоран – 2 ч. л.
- перець горошком – 10 шт.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Тушку кролика розрубати на порційні шматки. Можна одразу видалити кістки і використовувати тільки філе.
Розігріти на сковорідці оливкову олію і обсмажити шматки м’яса з усіх сторін до золотистої скоринки, після чого перекладіть кролика в каструлю.
На сковорідці, де смажився кролик, злегка обсмажити нарізану цибулю.
Моркву натерти на крупній тертці.
М’ясо посолити, зверху викласти цибулю і додати горошини перцю.
На цибулю викласти моркву, після цього сметану. Налити 250 мл води або бульйону, додайте майоран (можна розмарин або орегано) і поставити на невеликий вогонь, накривши кришкою.
Тушкуйте 1-1,5 години на невеликому вогні, поки м’ясо не стане дуже м’яким і ніжним. Перевірте на сіль.
Поки кролик тушкується, зваріть рис у підсоленій воді для гарніру. Рис чудово поєднується із кроликом у сметані.
Смачного 😉
0 коментарів до “Кролик у сметані з рисом”Додати →