Нам знадобиться:
- картопля
- часник
- розмарин
- оливкова олія
- сіль
Спосіб приготування:
Вибрати картоплю з тонкою шкіркою, приблизно однакового розміру. Картоплю добре вимити і відварити до готовності. Дати трішки охолонути.
Зверху ложкою придавити кожну картоплину, щоб вона тріснула, але не розвалилась.
В форму, де запікатиметься картопля, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику.
Скласти в форму для запікання картоплю, посолити, посипати розмарином (краще брати свіжий, але можна і сухий).
Далі можна зробити двома способами:
1. зверху кожної картоплини покласти приблизно пів столової ложки вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька – масла менше)
2. полити кожну оливковою олією (цей варіант мені подобається більше)
Випікати в духовці на великій температурі до золотистої скоринки.
Часник і розмарин дають неперевершений аромат.
Картопля по-португальськи готова!
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопля по-португальськи”Додати →