Нам знадобиться:
- качка – 1 шт. (2 кг)
- апельсин – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- кисле яблуко – 1 шт.
- червоний перець чилі – 1/2 шт.
- зелений перець чилі – 1/2 шт.
- чорнослив – 4 шт.
- інжир – 4 шт.
- зелень – для подачі
Для маринаду:
- апельсин – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- тростинний цукор – 1 ст. л.
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- паприка, біле сухе вино
Спосіб приготування:
Качку ретельно промиваємо зсередини і зовні, вищипуємо пір’я, що залишилося, при необхідності обпалюємо шкіру.
З апельсина і лимона вичавлюємо сік, додаємо тростинний цукор, діжонську гірчицю, мелену солодку паприку і сіль за смаком. Змішуємо маринад, щоб розчинилися крупинки цукру. На качиній грудці робимо кілька неглибоких розрізів з двох сторін, змащуємо качечку маринадом зсередини і зовні, залишаємо на годину.
Один солодкий апельсин з тонкою шкіркою ріжемо невеликими скибочками, кисле яблуко також нарізаємо не надто крупно. Додаємо овочі в начинку качки по-французьки – нарізану товстими скибочками свіжу моркву і порізані кільцями стручки перцю чилі. Для начинки достатньо взяти по половинці стручка червоного і зеленого перцю. Сухофрукти обдаємо окропом, нарізаємо дрібно, додаємо до решти інгредієнтів начинки, посипаємо все разом сіллю.
Сколюємо шкіру біля шиї шпажками або зашиваємо, заповнюємо птицю фруктами і овочами. На відміну від курочки, всередині качки багато місця, все вміститься!
Сколюємо розріз шпажками або пробуємо себе в ролі хірурга – зшиваємо розріз нитками.
Ставимо качку по-французьки в пакет, туди ж додаємо порізаний крупно другий апельсин. Також можна додати сиру картоплю, розрізану навпіл. Пакет зав’язуємо не надто щільно, проколюємо голкою в декількох місцях.
Ставимо деко з качкою в розігріту до 170 градусів духовку, готуємо 1,5-2 години.
Качка з апельсинами по-французьки готова. Дістаємо її з пакету, кладемо на блюдо, навколо розкладаємо начинку – апельсини, моркву, сухофрукти. Соус з пакета зливаємо в сковороду, додаємо сухе біле вино, варимо на малому вогні до загустіння. Подаємо качку з апельсинами по-французьки на стіл з соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Качка з апельсинами по-французьки”Додати →