Качка з апельсинами по-французьки

Качка з апельсинами по-французьки

Нам знадобиться:

  • качка – 1 шт. (2 кг)
  • апельсин – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • кисле яблуко – 1 шт.
  • червоний перець чилі – 1/2 шт.
  • зелений перець чилі – 1/2 шт.
  • чорнослив – 4 шт.
  • інжир – 4 шт.
  • зелень – для подачі

Для маринаду:

  • апельсин – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • тростинний цукор – 1 ст. л.
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • паприка, біле сухе вино

Спосіб приготування:

Качку ретельно промиваємо зсередини і зовні, вищипуємо пір’я, що залишилося, при необхідності обпалюємо шкіру.

З апельсина і лимона вичавлюємо сік, додаємо тростинний цукор, діжонську гірчицю, мелену солодку паприку і сіль за смаком. Змішуємо маринад, щоб розчинилися крупинки цукру. На качиній грудці робимо кілька неглибоких розрізів з двох сторін, змащуємо качечку маринадом зсередини і зовні, залишаємо на годину.

Один солодкий апельсин з тонкою шкіркою ріжемо невеликими скибочками, кисле яблуко також нарізаємо не надто крупно. Додаємо овочі в начинку качки по-французьки – нарізану товстими скибочками свіжу моркву і порізані кільцями стручки перцю чилі. Для начинки достатньо взяти по половинці стручка червоного і зеленого перцю. Сухофрукти обдаємо окропом, нарізаємо дрібно, додаємо до решти інгредієнтів начинки, посипаємо все разом сіллю.

Сколюємо шкіру біля шиї шпажками або зашиваємо, заповнюємо птицю фруктами і овочами. На відміну від курочки, всередині качки багато місця, все вміститься!

Сколюємо розріз шпажками або пробуємо себе в ролі хірурга – зшиваємо розріз нитками.

Ставимо качку по-французьки в пакет, туди ж додаємо порізаний крупно другий апельсин. Також можна додати сиру картоплю, розрізану навпіл. Пакет зав’язуємо не надто щільно, проколюємо голкою в декількох місцях.

Ставимо деко з качкою в розігріту до 170 градусів духовку, готуємо 1,5-2 години.

Качка з апельсинами по-французьки готова. Дістаємо її з пакету, кладемо на блюдо, навколо розкладаємо начинку – апельсини, моркву, сухофрукти. Соус з пакета зливаємо в сковороду, додаємо сухе біле вино, варимо на малому вогні до загустіння. Подаємо качку з апельсинами по-французьки на стіл з соусом.

рецепт качки по-французьки

Смачного 😉

0 коментарів до “Качка з апельсинами по-французькиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *