Нам знадобиться:
- качка – 1,5 кг
- апельсин – 2 шт
- імбир – 1 шт
- часник – 2 зубчики
- темний соєвий соус – 2 ст. л.
- суміш «5 спецій» (мелена кориця, бадьян, фенхель, сичуанський перець і гвоздика) – 2 ч.л.
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Натираємо цедру апельсинів на малій терці, кладемо в миску. Самі апельсини розрізаємо на 4-6 частин кожен. Імбир чистимо і нарізаємо тонкими шматочками.
До цедри додаємо соєвий соус, натертий часник, сіль і 1 ч.л. пряної суміші. Перемішуємо.
Качку зсередини натираємо сіллю, кладемо в неї апельсини та імбир. Зв’язуємо качці лапи.
Натираємо качку зверху сіллю і 1 ч.л. суміші «5 спецій». Відправляємо в попередньо розігріту до 200 ˚С духовку. Запікаємо протягом 20 хв. Виймаємо, змащуємо пензликом соєвим маринадом. Повертаємо в духовку, знижуємо температуру до 180 ˚С і продовжуємо запікати качку до готовності, ще біля 60-70 хвилин. В процесі випікання ще кілька разів змащуємо маринадом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Качка в соєво-апельсиновій глазурі”Додати →