Нам знадобиться:
- горох (сухий) – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 1,5 ст. л.
- сметана – 1 ст. л.
- чорний перець – за смаком
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Горох промити, замочити на 4-5 годин, і відварити до готовності. Потім зняти з вогню і остудити. Якщо потрібно, пробити блендером, щоб маса була однорідна. Подрібнити цибулю.
Підсмажити цибулю на олії до золотистого кольору. У каструлю з горохом додати цибулю, яйце, сметану, борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати.
Ложкою набирати горохове тісто і смажити оладки на олії до рум’яного кольору. (Якщо горохова каша густа, з тіста можна сформувати котлети. Обваляти їх в сухарях і посмажити.)
Викладати оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Оладки смачні теплими. Подавати їх добре зі сметаною. До сметани можна додати часник і кріп.
Смачного 😉
0 коментарів до “Горохові оладки”Додати →