Нам знадобиться:
Для фрикадельок:
- фарш (баранячий, свинний, курячий, яловичий) – 1-1,5 кг.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- яйця – 1 шт.
- суміш перців – 1/2 ч л.
- сіль – за смаком
Для соусу:
- маслюки (почищені і відварені) – 600 г
- сметана – 120 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- курячий бульйон – 100 мл.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- сіль, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Готуємо фрикадельки. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю і перцем.
Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки і кладемо їх на деко (застелене фольгою).
Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Тим часом готуємо грибний соус. Цибулю нарізаємо кільцями. Маслюки нарізаємо крупно. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Додаємо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо часник, спеції і гриби, смажимо практично до повної готовності, ще близько 7 хвилин.
Додаємо бульйон і соєвий соус, доводимо до кипіння. Постійно помішуючи вводимо сметану. Приправляємо за смаком сіллю і спеціями. Кладемо в соус готові фрикадельки, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо гарячими до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Фрикадельки з маслюками”Додати →