Філе-міньйон

Філе-міньйон з томатним соусом

Нам знадобиться:

  • яловича вирізка – 800 г
  • цибуля – 1 шт.
  • базилік свіжий – 30 г
  • томатне пюре – 300 г
  • оливкова олія – 15 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Філе-міньйон готується з середньої частини вирізки, тому, якщо у вас вирізка ціла, спочатку треба її підготувати. Відріжте з одного боку потовщену частину, з іншого – тонку.

На вирізці з одного боку зазвичай знаходиться щільна біла плівка (якщо її не видалили при обробленні). Зріжте її гострим ножем.

Отримане м’ясо наріжте поперек шматками товщиною по 4 см.

На сильно розігріту сковорідку з товстим дном покладіть м’ясо таким чином, щоб шматки не торкалися один до одного. Посоліть, поперчіть і готуйте 1,5-2 хвилини. Потім переверніть і смажте з іншого боку ще 1,5-2 хвилини. Якщо у вас сковорідка гриль, як на фото, то переверніть м’ясо, одночасно повернувши його на 90 градусів, щоб отримати “сіточку” і готуйте ще по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Якщо сковорідка звичайна, то можна м’ясо зняти зі сковороди, накрити фольгою і поставити в духовку, розігріту до 50 градусів, і залишити там на 10-15 хвилин, поки буде готуватися соус. Так м’ясо рівномірно прогріється всередині і залишиться соковитим.

Для соусу дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на середньому вогні, помішуючи, в тій же сковороді, де готувалося м’ясо, додавши ложку оливкової олії. Коли цибуля стане прозорою і м’якою, додайте томатне пюре і тушкуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин. Можна додати трохи води, якщо соус буде занадто густим.

В кінці тушкування додайте в сковорідку дрібно нарізаний базилік, сіль і перець.

Перемішайте і ще раз прогрійте. Спробуйте соус, за потребою відрегулюйте смак. Якщо соус здасться кислуватим (залежить від якості томатного пюре), то можна додати 1/2 чайної ложки цукру.

Подавайте готовий філе-міньйон разом з соусом.

рецепт філе-міньйона

Смачного 😉

0 коментарів до “Філе-міньйон з томатним соусомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *