Нам знадобиться:
- яловича вирізка – 800 г
- цибуля – 1 шт.
- базилік свіжий – 30 г
- томатне пюре – 300 г
- оливкова олія – 15 г
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Філе-міньйон готується з середньої частини вирізки, тому, якщо у вас вирізка ціла, спочатку треба її підготувати. Відріжте з одного боку потовщену частину, з іншого – тонку.
На вирізці з одного боку зазвичай знаходиться щільна біла плівка (якщо її не видалили при обробленні). Зріжте її гострим ножем.
Отримане м’ясо наріжте поперек шматками товщиною по 4 см.
На сильно розігріту сковорідку з товстим дном покладіть м’ясо таким чином, щоб шматки не торкалися один до одного. Посоліть, поперчіть і готуйте 1,5-2 хвилини. Потім переверніть і смажте з іншого боку ще 1,5-2 хвилини. Якщо у вас сковорідка гриль, як на фото, то переверніть м’ясо, одночасно повернувши його на 90 градусів, щоб отримати “сіточку” і готуйте ще по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Якщо сковорідка звичайна, то можна м’ясо зняти зі сковороди, накрити фольгою і поставити в духовку, розігріту до 50 градусів, і залишити там на 10-15 хвилин, поки буде готуватися соус. Так м’ясо рівномірно прогріється всередині і залишиться соковитим.
Для соусу дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на середньому вогні, помішуючи, в тій же сковороді, де готувалося м’ясо, додавши ложку оливкової олії. Коли цибуля стане прозорою і м’якою, додайте томатне пюре і тушкуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин. Можна додати трохи води, якщо соус буде занадто густим.
В кінці тушкування додайте в сковорідку дрібно нарізаний базилік, сіль і перець.
Перемішайте і ще раз прогрійте. Спробуйте соус, за потребою відрегулюйте смак. Якщо соус здасться кислуватим (залежить від якості томатного пюре), то можна додати 1/2 чайної ложки цукру.
Подавайте готовий філе-міньйон разом з соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Філе-міньйон з томатним соусом”Додати →