Нам знадобиться:
- фарфале – 300 г
- броколі – 500 г
- оливкова олія – 3 ст. л.
- часник – 3 зубчики
- сіль – за смаком
- перець червоний мелений – за смаком
- сир пармезан – 100 г
Спосіб приготування:
Якщо Ви використовуєте заморожену капусту, то її можна відразу варити, а вже після того розрізати. Якщо ж Ви взяли свіжу, то тоді її треба промити під проточною водою і розділити на суцвіття за допомогою рук або ножа. Долі слід вкласти броколі в глибоку каструлю. Налити води так, щоб вона покривала капусту. Поставити варитися на середньому вогні. Після того, як вода з капустою закипить, додати трохи солі за смаком. І варити броколі 20-25 хвилин. З сіллю не перестарайтеся, овочевий бульйон нам ще знадобиться.
Якщо броколі можна легко проткнути кінчиком ножа, значить, вона готова до подальшого використання. Дістаємо капусту з каструлі. Даємо стекти зайвій воді і викладаємо в глибоку миску. Тепер важливо дати їй охолонути. Це потрібно для того, щоб під час смаження вона не розпалася, а залишилася цілою і красивою.
Поки броколі остигає, ми почнемо готувати пасту. Беремо пасту фарфале і кладемо у готовий бульйон від броколі (киплячий). Під час варіння, не забуваємо періодично помішувати пасту, для того щоб макаронні вироби не злиплися і не прилипли до дна каструлі. Оскільки овочевий бульйон був солоним, то додатково солити його не варто.
Наша паста вариться. Тим часом, беремо часник, чистимо і розрізаємо його ножем на невеличкі шматочки, можна просто на 4 частини. Ставимо сковороду на плиту, на середній вогонь. Наливаємо в неї 2 ст. л. оливкової олії. Розрізаний часник викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо. З кухні розноситься приємний часниковий аромат. Але головне – не перестаратися. Як тільки часник покриється золотистою скоринкою, витягуємо його з сковороди. Його можна викинути, він нам більше не знадобиться. Нам потрібна олія, що ввібрала аромат часнику.
Тепер візьмемо охолоджену варену броколі і на обробній дошці наріжемо на невеликі шматочки. Розмір не має особливого значення, нарізайте, так як Вам подобається. Укладаємо броколі на гарячу сковороду, в якій знаходиться часникова оливкова олія. Помішуючи ложкою, обсмажуємо до повної готовності. Готова броколі по консистенції повинна бути м’якою. На вигляд злегка обсмажена, з легкою золотистою скоринкою. Смажиться вона приблизно 5-7 хвилин. Додаємо за смаком червоний мелений перець.
Тим часом паста зварилася, відкидаємо на друшляк і даємо стекти залишкам овочевого бульйону. Змішуємо обсмажену броколі та пасту на сковороді. Тушкуємо ще, приблизно, 2-3 хвилини. І знімаємо сковороду з плити.
Фарфале з броколі, викладаємо на тарілку, посипаємо нарізаною зеленню і дрібно натертим сиром пармезан. Сир трохи розтане і лише доповнить смак страви.
Смачного 😉
0 коментарів до “Фарфале з броколі”Додати →