тісто для піци

Тісто для піци

Нам знадобиться:

  • вода – 125 мл.
  • сухі дріжджі – 1,25 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 200-250 г
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Дріжджі розводимо в 125 мл теплої води. Туди ж можна додати ложку цукру, так дріжджі швидше почнуть діяти.

Хвилин через 10 можна приступати до приготування тіста. Для цього насипте 200 г борошна (при необхідності краще додати пізніше, ніж розбавляти простою водою). Додайте сіль.

В центрі гірки зробіть ямку і вилийте туди всю дріжджову рідину.

Добре перемішайте суміш виделкою, а потім почніть розминати тісто руками, збираючи грудки зі стінок. Пропускайте тісто між пальців, складайте знову і знову.

Тут уважно, тісто має бути трохи липким, не сухим. При необхідності додайте борошно дрібкою. Коли тісто впевнено буде збиратися в одне ціле – вилийте рівномірно оливкову олію.

І знову добре вимішуйте тісто. Не поспішайте додавати борошно, спершу тісто здасться рідким / липким, продовжуйте перемішувати.

І тепер найважливіший секрет, продовжуйте вимішувати тісто. 10 хвилин мінімум. Без додаткового борошна воно стане дуже еластичним і дуже гладким. Подивіться на фото, бачите, як з попереднього кроку воно стало гладким? Нічого не було зроблено, крім вимішування.

Накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце (можна до батареї) на 30 хвилин.

Через 30 хвилин тісто збільшиться приблизно вдвічі, стане ще більш гладким і пухким.

Тепер просто кладіть його на поверхню з борошном і розкачуйте майбутню піцу до товщини 2-3 мм. Із вказаної кількості інгредієнтів ви зможете розкачати піцу діаметром приблизно 30 см. Або кілька невеликих.

0 коментарів до “Тісто для піциДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *