Нам знадобиться:
- борошно – 500 г
- вода – 300 мл
- оливкова олія – 4 ст. л.
- сіль – 1/4 ст. л.
- полуниця – 450 г
- молочний шоколад – 80 г
Спосіб приготування:
Для приготування заварних вареників з полуницею та шоколадом необхідно насамперед просіяти борошно у велику миску.
У воду додати оливкову олію, сіль, довести до кипіння. Влити отриману рідину в борошно, помішуючи лопаткою до тих пір, поки тісто не стане таким, що не буде гаряче місити руками. Добре вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 25 хвилин відпочивати.
Тим часом полуницю промити і обсушити.
Полуницю порізати на довільні шматочки.
Шоколад поламати на шматочки.
Розрізати тісто на 3 частини.
Кожну частину розкачати, товщиною приблизно 0,4 см. Круглим посудом (формочкою, склянкою і т.д.) видавити кружечки.
Прибрати надлишки тіста, з них пізніше також розкачати кружечки. На кожен кружечок викласти по шматочку шоколадки і жменьку полуниці.
Сформувати вареники. З даної кількості інгредієнтів виходить 26 штучок (частину можна заморозити).
Закинути вареники порціями в киплячу воду. Відразу перемішати дерев’яною ложкою для того, щоб вони не прилипли до дна. Варити 5 хвилин.
Готові вареники розкласти по тарілках, змастити вершковим маслом. Ось так вареники виглядають в розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Вареники з полуницею та шоколадом”Додати →