Нам знадобиться:
Для бісквіту:
- 7 яєць
- 175 г цукру
- 120 г борошна
- 40 г какао
- 40 г меленого фундука
- 40 г гіркого шоколаду
- 100 г вершкового масла
Для начинки та глазурі:
- 300 г абрикосового джему
- 150 г гіркого шоколаду
- 50 г масла
- 1 ст. л. какао
- 20 мл коньяку
- 50 г цукру
- 5-6 ст. л. води
Спосіб приготування:
Просійте борошно і какао. Додайте мелений фундук і перемішайте.
Гіркий шоколад і вершкове масло розтопіть на водяній бані.
Відділіть білки від жовтків. Вилийте білки в одну миску, а жовтки в іншу, додайте в жовтки половину цукру.
Жовтки збийте з цукром до отримання білої маси.
Збийте білки в круту піну. Коли маса збільшиться вдвічі, додайте цукор що залишився і збийте ще раз.
Змішайте збиті жовтки і білки та додайте борошно з какао і горіхами.
Змішайте масу з розтопленим шоколадом і маслом. Старайтесь зберегти пористу структуру тіста.
Форму (діаметр 25 см) змастіть маслом. Вилийте тісто у форму і відправте в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте приблизно 15-20 хв. Після цього охолодіть бісквіт.
Вирівняйте по можливості, верхню частину бісквіту та розріжте його на два коржі.
Розігрійте абрикосовий джем з двома столовими ложками води на маленькому вогні і перетріть суміш до однорідної маси.
Один з коржів рівномірно помастіть половиною отриманого джему.
Викладіть другий корж бісквіту на перший і намастіть його джемом зверху та по боках.
Шоколад подрібніть на невеликі шматки і розтопіть на водяній бані.
Зніміть шоколад з вогню і додайте вершкове масло, добре вимішавши.
Змішайте цукор і воду та поставте на маленький вогонь. Дайте покипіти декілька хвилин до отримання сиропу.
Розмішайте коньяк з какао до зникнення всіх грудочок. Додайте сироп і розтоплений шоколад з маслом. Змішайте до отримання однорідної маси.
Помастіть бісквіт шоколадною глазуррю, поки поверхня не стане гладкою.
Поставте торт в прохолодне місце, або у холодильник, поки не застигне глазур.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Захер””Додати →