Нам знадобиться:
Для карамелі:
- цукор – 200 г
- вода – 50 мл
- вершкове масло – 60 г
- сметана (20%) – 100 г
Для основи:
- кукурудзяні пластівці солодкі – 150 г
- арахіс – 100 г
- сметана – 500 мл
- желатин – 1 ч. л. з гіркою
- шоколад – для декору
Спосіб приготування:
Приготування розпочнемо з карамелі. Для цього беремо сотейник з товстим дном, насипаємо цукор, заливаємо водою і варимо на середньому вогні не перемішуючи до насиченого золотистого кольору.
У карамель додаємо вершкове масло. Потім по одній ложці додаємо сметану і ретельно перемішуємо вінчиком.
Переливаємо карамель в інший посуд і залишаємо остигати.
Поки карамель остигає, підготуємо інші інгредієнти. Необхідна заздалегідь дістати сметану, щоб вона нагрілася до кімнатної температури. Нарізаємо арахіс.
Для крему нам знадобиться чайна ложка желатину, додаємо 2 ст. л води, розмішуємо і відставляємо в сторону для набухання.
Остиглу карамель ділимо на дві частини, і змішуємо 1/3 з арахісом і 2/3 зі сметаною. Туди ж до сметани додаємо желатин.
Приступаємо до складання торта. Злегка змащуємо форму олією, потім застилаємо харчовою плівкою. На дно викладаємо арахіс з карамеллю і добре утрамбовуємо.
Наступним шаром можна покришити печиво, бісквіт, або як у нас – кукурудзяні пластівці. У готовому торті вони вже не будуть хрустіти, так як просочаться кремом. Але шар робимо дуже тонким.
Поверх пластівців викладаємо шар крему. Акуратно розрівнюємо, поверх знову засипаємо кукурудзяні пластівці, знову крем і так далі. Останнім шаром будуть кукурудзяні пластівці. Акуратно розподіляємо їх по всій поверхні і відправляємо в холодильник на ніч.
Викладаємо торт на тарілку. Знімаємо плівку. Прикрашаємо торт з кукурудзяних пластівців топленим шоколадом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт з кукурудзяних пластівців”Додати →