Нам знадобиться:
Для бісквіта:
- борошно – 250 г
- яйця – 6 шт.
- какао – 4 ст. л.
- цукор – 350 г
- розпушувач – 1,5 ч. л.
Для крему:
- згущене молоко – 1 банка
- вершкове масло – 300 г
Крім того:
- вишні – 2 скл.
- червоне вино
- шоколад – для презентації
Спосіб приготування:
З свіжих або розморожених вишень видаляємо кісточки, і заливаємо червоним напівсолодким вином. Залишаємо мінімум на 2 години.
Готуємо шоколадний бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків, і збиваємо їх в пишну масу, поступово додаючи цукор.
Потім, продовжуючи збивати, по одному вводимо жовтки.
Додаємо в борошно розпушувач і какао. Перемішуємо, і додаємо до яєчної маси.
Акуратно перемішуємо до однорідності.
Викладаємо тісто у форму, дно якої застелене пергаментом.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин (до сухої зубочистки).
З охололого бісквіта зрізаємо верхівку.
З нижньої частини бісквіта акуратно вибираємо всю м’якоть, залишаючи бортик товщиною 1,5 см.
Готуємо масляний крем. М’яке вершкове масло збиваємо міксером 3-4 хвилини зі згущеним молоком.
Третю частину крему потрібно відкласти для оформлення торта.
В решту крему викладаємо бісквітний м’якуш, трохи залишивши для обсипання торта.
А також відціджені вишні.
Акуратно перемішуємо начинку.
Дно бісквіта просочуємо рідиною, що залишилася після відціджування вишень.
Всередину бісквіта викладаємо начинку.
Просочуємо верхівку, і накриваємо нею бісквіт.
Змащуємо боки і верх торта кремом.
Обсипаємо боки торта бісквітними крихтами. Прикрашаємо кремом, вишнями і рубаним шоколадом. Нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “П’яна вишня””Додати →