Нам знадобиться:
Для коржів:
- арахіс – 130 г
- білки – 170 г (5 шт.)
- цукор – 320 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
Для крему:
- жовток – 1 шт.
- молоко – 100 мл
- цукор – 200 г
- масло – 200 г
- коньяк – 1 ст. л.
- какао – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Арахіс підсмажте в духовці при 180 градусах 15 хвилин, почистіть.
Подрібніть за допомогою качалки.
Дуже дрібно не треба.
Білки збити до стійких піків. Додати цукор, ванільний цукор і збивати ще 7-8 хвилин до отримання щільної маси.
1 ст. л. збитих білків відкласти.
До решти додати подрібнені горіхи і перемішати.
Тепер відкласти 1 ст. л. білків з горіхами.
Намалюйте на пергаменті 2 кола діаметром 25 см і розподіліть масу, що залишилася на двох колах, розрівнюючи шпателем.
Збоку, на вільне місце на пергаменті, відсадіть за допомогою кондитерського мішка декоративні фігурки з безе, що відкладали (1 ст. л.)
Біля горіхового коржа викладіть ложкою горіхову масу, що відкладали (1 ст. л.). З неї ми зробимо крихту, щоб обсипати торт.
Випікаємо при температурі 100 градусів 2 години. Якщо температура буде вищою, то безе вийде жовте і не просушиться всередині, якщо нижчою – буде дуже довго сушитись (3-4 год). Можна в кінці залишити при відкритій духовці, щоб краще просушились.
З маленьких горіхових безешок робимо крихту.
Тепер перейдемо до приготування крему. Для цього змішуємо жовток і молоко. Додаємо 200 г цукру і ставимо на вогонь.
Помішуючи, доводимо до кипіння і варимо декілька хвилин. Суміш повинна загуснути.
Переливаємо в невелику посудину і охолоджуємо до кімнатної температури.
Вершкове масло збиваємо з ванільним цукром в пишну масу.
Потрохи додаємо суміш, яку варили.
Добре збиваємо. В кінці додаємо 1 ст. л. коньяку.
Відкладаємо 1 ст. л. крему і змішуємо з какао.
Половиною крему перемащуємо один корж.
Накриваємо другим коржем , обмащуємо боки і верх торта кремом. Залишаємо небагато для декору.
Шматочки горіхового безе (ті, що пеклися окремо) потовкти в крихту і обсипати ними боки торта. Робимо бортики з крему і викладаємо маленькі безешки.
По середині насипаємо горішки і прикрашаємо кремом з какао (за допомогою кондитерських насадок). Як вибрати і як користуватись кондитерськими насадками можна прочитати тут.
Торт “Політ” готовий! Поставити в холодильник, щоб крем застиг.
Розрізати торт краще ножем-пилкою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Політ””Додати →