Нам знадобиться:
- какао – 2 ст.л.
- вишня – 150 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 200 г
- борошно – 75 г
- вершки (30 %) – 300 мл
- чорний шоколад – за смаком
Спосіб приготування:
Для початку приготуємо маленький бісквіт. Збиваємо 2 яйця і 100 г цукру на максимальній швидкості міксера протягом 10 хвилин.
Поки збиваються яйця з цукром, заливаємо какао окропом, ретельно перемішуємо і даємо йому трохи постояти.
Зменшуємо швидкість міксера до мінімальної, і вводимо борошно.
Коли борошно повністю розмішається, вводимо какао.
Готове тісто переливаємо в форму діаметром 12 см. Дно форми застеляємо пергаментом.
Випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 30 хв.
Поки бісквіт випікається, приготуємо вишні. Можна використовувати свіжі або заморожені вишні без кісточок. Заливаємо вишні невеликою кількістю води і доводимо до кипіння. Даємо повністю остигнути.
Готуємо крем. Вершки і 100 г цукру збиваємо, поки не загуснуть.
Коли бісквіт повністю вистигне, розрізаємо на 2 рівні частини.
Обидві частини просочуємо вишневим соком.
Викладаємо на нижній корж бісквіта крем. Крему даємо досить багато.
На крем викладаємо вишні. Чим більше вишень – тим краще.
Накриваємо верхнім коржем.
Змащуємо боки торта кремом і вирівнюємо шпателем.
Таким самим чином змащуємо верх.
Крем, що залишився, перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою, і прикрашаємо торт.
Посипаємо готовий торт тертим шоколадом. І прикрашаємо вишнею.
Вишневий торт “Чорний ліс” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Шварцвальд” або “Чорний ліс””Додати →