Торт “Шварцвальд” або “Чорний ліс”

Нам знадобиться:

  • какао – 2 ст.л.
  • вишня – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 75 г
  • вершки (30 %) – 300 мл
  • чорний шоколад – за смаком

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо маленький бісквіт. Збиваємо 2 яйця і 100 г цукру на максимальній швидкості міксера протягом 10 хвилин.

Поки збиваються яйця з цукром, заливаємо какао окропом, ретельно перемішуємо і даємо йому трохи постояти.

Зменшуємо швидкість міксера до мінімальної, і вводимо борошно.

Коли борошно повністю розмішається, вводимо какао.

Готове тісто переливаємо в форму діаметром 12 см. Дно форми застеляємо пергаментом.

Випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 30 хв.

Поки бісквіт випікається, приготуємо вишні. Можна використовувати свіжі або заморожені вишні без кісточок. Заливаємо вишні невеликою кількістю води і доводимо до кипіння. Даємо повністю остигнути.

Готуємо крем. Вершки і 100 г цукру збиваємо, поки не загуснуть.

Коли бісквіт повністю вистигне, розрізаємо на 2 рівні частини.

Обидві частини просочуємо вишневим соком.

Викладаємо на нижній корж бісквіта крем. Крему даємо досить багато.

На крем викладаємо вишні. Чим більше вишень – тим краще.

Накриваємо верхнім коржем.

Змащуємо боки торта кремом і вирівнюємо шпателем.

Таким самим чином змащуємо верх.

Крем, що залишився, перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою, і прикрашаємо торт.

Посипаємо готовий торт тертим шоколадом. І прикрашаємо вишнею.

Вишневий торт “Чорний ліс” готовий!

рецепт торта шварцвальд (темний ліс)

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Шварцвальд” або “Чорний ліс”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *