Нам знадобиться:
- яєчний білок – 4 шт.
- цукор – 1 скл.
- винний оцет (білий) – 1 ч.л.
- крохмаль (для коржа+для соуса) – 3 ч.л. + 1-2 ч.л.
- ягоди заморожені – 200-250 г
- вершки (30%) – 300 мл
- цукрова пудра – 3 ч.л.
- ванілін – за смаком
- порічки – 250 г
Спосіб приготування:
Додати в білки білий винний оцет (можна замінити і звичайним) і почати збивати. Коли білки почнуть біліти, додати поступово цукор і продовжити збивати до міцних піків.
Додати крохмаль, просіюючи через ситечко (в ідеалі потрібен кукурудзяний, але можна і картопляний).
Акуратно перемішати лопаткою.
На пергаменті намалювати коло, викласти підготовлену масу, акуратно розподілити її і зробити невеликі бортики.
Випікати корж-безе при 100 градусах протягом 1-1,5 годин. Зверху корж повинен мати скоринку, а всередині бути ніжним. Залишити його остигати в духовці.
Збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном.
Приготувати ягідний соус: суміш заморожених ягід (у даному рецепті використовується суміш смородини, журавлини та малини) викласти в каструльку, трохи проварити на малому вогні, додати трохи крохмалю (якщо хочете, щоб соус був густішим) і цукор. Отриману суміш остудити і пробити в блендері. Смородину потрібно вимити і обсушити.
Зібрати торт: на корж-безе викласти збиті вершки (це можна зробити ложкою або за допомогою кондитерського мішка з насадкою – це значно поліпшить зовнішній вигляд торта). Зверху по колу викласти ягідний соус.
Прикрасити торт ягодами, гілочками розмарину (можна взяти листочки м’яти) і посипати цукровою пудрою.
Торт “Павлова” потрібно подавати відразу і не зберігати в холодильнику. Якщо ви готуєтеся до приходу гостей, то спекти корж і зробити крем можна заздалегідь, а зібрати торт перед подачею. Цей торт можна зробити у вигляді порційних тістечок і подавати з різними начинками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт-безе “Павлова””Додати →