Торт-безе Павлова

Торт-безе “Павлова”

Нам знадобиться:

  • яєчний білок – 4 шт.
  • цукор – 1 скл.
  • винний оцет (білий) – 1 ч.л.
  • крохмаль (для коржа+для соуса) – 3 ч.л. + 1-2 ч.л.
  • ягоди заморожені – 200-250 г
  • вершки (30%) – 300 мл
  • цукрова пудра – 3 ч.л.
  • ванілін – за смаком
  • порічки – 250 г

Спосіб приготування:

Додати в білки білий винний оцет (можна замінити і звичайним) і почати збивати. Коли білки почнуть біліти, додати поступово цукор і продовжити збивати до міцних піків.

Додати крохмаль, просіюючи через ситечко (в ідеалі потрібен кукурудзяний, але можна і картопляний).

Акуратно перемішати лопаткою.

На пергаменті намалювати коло, викласти підготовлену масу, акуратно розподілити її і зробити невеликі бортики.

Випікати корж-безе при 100 градусах протягом 1-1,5 годин. Зверху корж повинен мати скоринку, а всередині бути ніжним. Залишити його остигати в духовці.

Збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном.

Приготувати ягідний соус: суміш заморожених ягід (у даному рецепті використовується суміш смородини, журавлини та малини) викласти в каструльку, трохи проварити на малому вогні, додати трохи крохмалю (якщо хочете, щоб соус був густішим) і цукор. Отриману суміш остудити і пробити в блендері. Смородину потрібно вимити і обсушити.

Зібрати торт: на корж-безе викласти збиті вершки (це можна зробити ложкою або за допомогою кондитерського мішка з насадкою – це значно поліпшить зовнішній вигляд торта). Зверху по колу викласти ягідний соус.

Прикрасити торт ягодами, гілочками розмарину (можна взяти листочки м’яти) і посипати цукровою пудрою.

Торт “Павлова” потрібно подавати відразу і не зберігати в холодильнику. Якщо ви готуєтеся до приходу гостей, то спекти корж і зробити крем можна заздалегідь, а зібрати торт перед подачею. Цей торт можна зробити у вигляді порційних тістечок і подавати з різними начинками.

рецепт торта-безе Павлова

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт-безе “Павлова”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *