Нам знадобиться:
На один бісквіт (всього потрібно два):
- борошно – 110 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 120 г
- какао – 30 г
- молоко – 85 г
- олія – 45 мл
- окріп – 85 мл
- сода – 1 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- вершкове масло – 200 г
- цукрова пудра – 130 г
- вершковий сир – 550 г
- печиво OREO – 6-7 шт. (+12-14 шт. для декору і обсипання боків)
Спосіб приготування:
Замішується тісто максимально просто і швидко. Борошно, соду, розпушувач і какао змішуєте і просіюєте в миску, де буде замішуватися тісто.
Потім до цієї просіяної суміші додати цукор і перемішати.
Потім додати олію з молоком і яйце.
І знову перемішуєте. Можна міксером, але тільки на самій низькій швидкості. Збивати не потрібно, необхідно просто перемішати масу до однорідності.
І останній етап. Вводите в тісто окріп. Швидко і добре перемішуєте (можете зробити це міксером) і відразу ж переливаєте тісто в форму (20-21 см), застелену по дну пергаментом. Тісто виходить досить рідким.
Випікаємо бісквіт на окропі в прогрітій заздалегідь до 175 градусів духовці близько 35 хвилин.
Виходить досить рівний бісквітний корж. Остуджувати бісквіт бажано на решітці в перевернутому положенні. Потім, використовуючи аналогічний набір продуктів, замішуєте і випікаєте другий бісквіт.
У повністю охололих бісквітів зрізуєте округлі верхівки і розрізаєте уздовж, отримуючи, таким чином, чотири бісквітних коржі.
Розм’якшене масло ставите в миску, додаєте цукрову пудру і збиваєте, поки масляна маса не стане білою і пишною. На це піде близько 4-5 хвилин. Потім, не прибираючи міксер, починаєте малими частинами вводити в кремову масу добре охолоджений вершковий сир. Виходить білосніжний і дуже ніжний за структурою вершковий крем.
Четверту частину крему відкладаєте в окрему миску. Потім нарізаєте печиво ножем і отримані шматочки додаєте в основну кремову масу. Перемішуєте.
Берете перший бісквітний корж, викладаєте на нього 1/3 частину крему з печивом, розрівнюєте і накриваєте наступним коржем. І так збираєте всі коржі. Останній (четвертий) корж і боки змащуєте половиною відкладеного крему без печива. А другу половину ставите в кондитерський мішок з візерунковою насадкою.
Крихтою з печива декоруєте боки торта. Для цього подрібнюють приблизно 5-7 штук. А верх розписуєте візерунками з крему, якій відклали в кондитерський мішок з насадкою.
Прикраса торта печивом Орео – фінальний штрих. Після цього даєму шоколадному торту «Орео» просочитися і подаєте до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадний торт “Орео””Додати →