Нам знадобиться:
Для манної каші:
- молоко – 1 л
- манна крупа – 100 г
- цукор – 3 ст. л.
- ванільний цукор – 1 п.
- сіль – щіпка
Для тіста:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 1 скл.
- маргарин – 125 г
- борошно – 1 скл.
- какао – 3 ст. л.
- розпушувач – 1 п.
Крім того:
- яйця – 3 шт.
- консервовані вишні – за смаком
Спосіб приготування:
Розпочнемо приготування пляцка з манної каші. Якщо у Вас залишилась вчорашня каша – чудово 😉 А якщо ні, то варимо густу манну кашу з наших продуктів (молоко, манка, цукор, ванільний цукор, щіпка солі). Охолоджуємо і додаємо 3 яйця. Добре розтираємо, щоб не було грудочок.
Переходимо до приготування тіста. Для цього яйця збиваємо з цукром до пишної маси.
В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти.
Додаємо до яєчної маси і добре збиваємо. Тепер розтоплюємо маргарин і додаємо до тіста.
Знову збиваємо міксером.
Форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо тонким шаром тіста. Ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 5-7 хв.
Зверху на корж викладаємо вишні (можна використати будь-які інші ягоди).
На вишні викладаємо манну кашу.
Манну масу зверху змащуємо тонким шаром тіста.
З тіста. що залишилось, можна спекти кекси. Якщо ви любите товстіші коржі, можна викласти все тісто.
Ставимо знову у духовку орієнтовно на 25-30 хв. Після цього вимикаємо духовку і залишаємо в ній пляцок. Він трішки осяде.
Готовий пляцок можна подавати до столу. Також можна полити збитими вершками і шоколадом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Манний””Додати →