Нам знадобиться:
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 1 скл.
- яйця – 4 шт.
- яєчний білок – 1 шт.
- домашня сметана – 150 г
- борошно – 2 скл.
- розпушувач – 2 ч. л.
- какао – 3 ст. л.
- молоко – 3 ст. л.
- ароматизатор “ром” – за смаком
Для кокосових кульок:
- сир (творог) – 300 г
- яєчний жовток – 1 шт.
- цукор – 3 ст. л.
- манка – 1,5 ст. л.
- кокосова стружка кольорова – 80 г
- ванільний цукор – 10 г
Для крему:
- домашня сметана – 250 г
- кефір (2,5%) – 150 г
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- посипка кондитерська – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Для кокосових кульок: змішати сир, цукор, ванільний цукор, манку і жовток.
Розділити сирну масу на 4 частини. У кожну порцію сирної маси вмішати окремо кокосову стружку різного кольору.
Зробити з сирно-кокосової маси кульки, викласти в лоток і покластити в морозилку на 30 хвилин.
Розм’якшене масло розтерти з цукром до білого.
Не перестаючи збивати, додати по одному яйця, білок і сметану.
Додати в кілька прийомів борошно, змішане з розпушувачем. Тісто розділити на 1/3 і 2/3.
В 1/3 тіста додати какао і молоко, розмішати. Форму розміром 20х20 см застелити пергаментом, вилити тісто. Випікати при температурі 190 градусів 25-30 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати вздовж на 2 пласти.
Світлу частину тіста вилити у форму, підготовлену аналогічним способом. Викласти різнокольорові кокосові кульки, чергуючи їх. Випікати при 190 градусах 30-35 хвилин. Готовий корж остудити на решітці.
Для крему: в охолоджену сметану додати кефір, цукрову пудру і збити міксером до загустіння. Тепер збираємо пляцок: шоколадний корж, крем, світлий корж, крем, шоколадний корж. Зверху змастити кремом і поставити пляцок в холодильник на 3-4 години (краще на ніч).
Перед подачею посипати пляцок кондитерською присипкою для пасок, обрізати краї. Розрізати на шматочки.
Пляцок великодній готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок великодній “Писанки””Додати →