салат "мурашник"

Салат “Мурашник”

Нам знадобиться:

  • варена ковбаса – 250 г
  • консервована кукурудза – 1 банка
  • мариновані огірки – 2 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • петрушка – пучок
  • майонез – 100 г
  • картопля – 4-5 шт.
  • кмин – 2 ч. л.
  • олія – для обсмажування
  • свіжий кріп, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю дрібно нарізаємо за допомогою шатківниці. Також можна використовувати терку для корейської моркви – вийдуть вузькі і довгі смужки. Нарізану картоплю обполіскуємо холодною водою, щоб змити крохмаль, потім викладаємо на рушник, ретельно обсушуємо.

У сковороді з антипригарним покриттям нагріваємо олію. Невеликими порціями обсмажуємо картопляну стружку до золотистого кольору. Коли вся картопля буде підсмажена, солимо, посипаємо кмином. Готову картоплю викладаємо на паперовий рушник або серветки, щоб позбутися зайвого жиру.

Відварюємо курячі яйця, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо, нарізаємо.

Варену ковбаску ріжемо тонкими смужками, додаємо до нарізаних яєць. Важливе правило будь-якого салату – інгредієнти потрібно нарізати приблизно однаково. Консервовану кукурудзу відкидаємо на сито, обполіскуємо холодною кип’яченою водою. Додаємо кукурудзу до ковбаси і яєць.

Далі ріжемо дрібно мариновані або квашені огірочки, додаємо до решти інгредієнтів.

Приправляємо салатик свіжою зеленню – підійде петрушка, кінза, кріп або зелена цибулька. Додаємо майонез, перчимо салат і перемішуємо.

Викладаємо салат на велику тарілку гіркою.

Зверху викладаємо «хвою» – смажені смужки картоплі. Прикрашаємо салат «Мурашник» гілочками свіжого кропу і зернятками кукурудзи. Відразу подаємо на стіл.

салат мурашник

Смачного 😉

0 коментарів до “Салат “Мурашник”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *