Нам знадобиться:
Для коржів:
- яйця – 2 шт.
- мед – 2 ст. л.
- цукор – 1 скл.
- сода – 2 ч. л.
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 3 скл.
Для крему:
- молоко – 2 скл.
- яйця – 2 шт.
- борошно – 2 ст. л. (з горбком)
- цукор – 1 скл.
- вершкове масло – 200-250 г
- ванілін – 1 пакетик
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування коржів. Для цього: яйця, мед, цукор, соду, масло кладемо в миску і перемішуємо.
Ставимо миску на водяну баню і помішуємо приблизно 5 хвилин, до повного розчинення продуктів.
Додаємо 1/2 склянки борошна і перемішуємо.
Мішаємо ще дві хвилини і знімаємо з бані.
Одразу ж поступово додаємо 2,5 склянки борошна. Розмішуємо.
Повинно виглядати ось так.
Як охолоне – тісто має загуснути. Тоді викладаємо на стіл, присипаний борошном.
Розділяємо його на 6 частин.
Розкачуємо частину і вирізаємо за допомогою тарілки.
Вирізане тісто накручуємо на качалку і переносимо на форму, посипану борошном. Обрізки також ставимо на форму, вони нам знадобляться.
Випікаємо корж (приблизно 7 хвилин при 180-190 °C) до золотистого кольору. Таким чином запікаємо всі шість коржів.
Тепер перейдемо до крему. Для цього змішуємо в каструлі: молоко, яйця, борошно і цукор.
Добре перемішуємо і ставимо на вогонь.
Помішуючи, варимо до закипання. Коли загусне – виключаємо вогонь.
Крем охолодити (можна поставити миску у ємність з холодною водою, помішуючи наш крем).
Коли крем охолоне – додати масло і ванілін. Збити до однорідності.
Дати ще трохи постояти. Крем готовий!
Тепер змащуємо кожен корж кремом. Після цього боки пляцка також змащуємо кремом.
Обрізки подрібнюємо у крихту.
Посипаємо боки і верх пляцка крихтою.
Даємо просочитись хоча б годину. Пляцок “Жіноча примха” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Жіноча примха””Додати →