Пляцок “Жіноча примха”

Нам знадобиться:

Для коржів:

  • яйця – 2 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • цукор – 1 скл.
  • сода – 2 ч. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 3 скл.

Для крему:

  • молоко – 2 скл.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. л. (з горбком)
  • цукор – 1 скл.
  • вершкове масло – 200-250 г
  • ванілін – 1 пакетик

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування коржів. Для цього: яйця, мед, цукор, соду, масло кладемо в миску і перемішуємо.

Ставимо миску на водяну баню і помішуємо приблизно 5 хвилин, до повного розчинення продуктів.

Додаємо 1/2 склянки борошна і перемішуємо.

Мішаємо ще дві хвилини і знімаємо з бані.

Одразу ж поступово додаємо 2,5 склянки борошна. Розмішуємо.

Повинно виглядати ось так.

Як охолоне – тісто має загуснути. Тоді викладаємо на стіл, присипаний борошном.
Розділяємо його на 6 частин.

Розкачуємо частину і вирізаємо за допомогою тарілки.

Вирізане тісто накручуємо на качалку і переносимо на форму, посипану борошном. Обрізки також ставимо на форму, вони нам знадобляться.

Випікаємо корж (приблизно 7 хвилин при 180-190 °C) до золотистого кольору. Таким чином запікаємо всі шість коржів.

Тепер перейдемо до крему. Для цього змішуємо в каструлі: молоко, яйця, борошно і цукор.

Добре перемішуємо і ставимо на вогонь.

Помішуючи, варимо до закипання. Коли загусне – виключаємо вогонь.

Крем охолодити (можна поставити миску у ємність з холодною водою, помішуючи наш крем).

Коли крем охолоне – додати масло і ванілін. Збити до однорідності.

Дати ще трохи постояти. Крем готовий!

Тепер змащуємо кожен корж кремом. Після цього боки пляцка також змащуємо кремом.

Обрізки подрібнюємо у крихту.

Посипаємо боки і верх пляцка крихтою.
Даємо просочитись хоча б годину. Пляцок “Жіноча примха” готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Жіноча примха”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *