Нам знадобиться:
- білки – 60 г
- цукор – 120 г
- лимонний сік – 0,5 ч. л.
Для ганашу:
- вершки (30%) – 300 г
- чорний шоколад (70%) – 150 г
Для декору:
- чорний шоколад – 1 плитка
Спосіб приготування:
Білки покласти в глибоку суху миску і почати збивати на найнижчій швидкості міксера. Додаємо лимонну кислоту, збільшуємо швидкість міксера до середньої, збиваємо масу до м’яких піків. Невеликими порціями почати вводити цукор. Коли білкова маса стане щільнішою, можна збільшити швидкість і продовжити збивання до стану твердих пік. Перекласти меренгу в кондитерський мішок, і відсадити на пергаменті безе.
Сушити безе при температурі 70-100 градусів. Потрібно дивитися по своїй духовці. Якщо вироби набувають коричневого кольору – зменшити температуру. Ці безе (4 см в діаметрі) сушились 2,5 години при 70 градусах.
Тістечко складається з двох половинок безе, склеєних між собою. Тому зріжте трохи верх у ваших безе. Так, вони будуть краще склеюватися.
Вершки довести до кипіння. Шоколад розламати на дрібні шматочки, і покласти в миску. Перелити гарячі вершки до шоколаду, дати трохи постояти, до моменту коли шоколад розтане. Перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник на кілька годин. Він повинен стати холодним! Після цього ганаш дістаньте з холодильника. Збийте міксером. Спочатку ви нічого не будете помічати, але поступово маса почне ставати повітряною. Залишатимуться сліди від вінчиків, і вона стане щільною. Змастіть трохи верхівки безе кремом. Склейте їх. Змастіть тістечко з усіх сторін, крім низу.
Готові Merveilleux обкачайте в шоколадній стружці (зробити її за допомогою овочечистки або гострого ножа).
Найсмачніші ці тістечка через 10 хвилин після приготування. Тоді в них залишається хрумкість і відчувається структура безе.
Якщо вони довше постоять, то розмокнуть, але будуть теж дуже смачними.
Тістечка Merveilleux готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Merveilleux (десерт з білків)”Додати →