Нам знадобиться:
Для ангельського бісквіту:
- білки – 5 шт.
- цукор – 100 г
- мак – 50 г
- борошно – 50 г
- цукрова пудра – 30 г
- щіпка солі
- щіпка лимонної кислоти
Для апельсинового курду:
- апельсини (пюре) – 150 мл
- цукор – 100 г
- жовтки – 5 шт.
- вершкове масло – 50 г
- борошно – 1 ст.л.
Для крему:
- маскарпоне – 250 г
- згущене молоко – 100 г
- сметана (26%) – 100 г
- цукор – 20 г
- ваніль – за смаком
Спосіб приготування:
Борошно, мак і пудру перемішати вінчиком до однорідного стану. У яєчні білки додати лимонну кислоту і сіль.
Почати збивати, поступово додаючи цукор. Білкова маса повинна вийти стійка і повітряна.
Далі слід акуратно вмішати до неї маково-борошняну суміш.
Тісто перемістити в форму для випічки, яку не потрібно змащувати маслом, вона повинна бути чиста і суха. Випікати бісквіт близько 30-40 хвилин, в залежності від глибини форми, при 180 градусах.
Для апельсинового курду можна відразу взяти апельсиновий фреш або ж подрібнити блендером апельсин і пропустити суміш через сито або марлю.
Додати до апельсинової маси всі інгредієнти із зазначених, крім вершкового масла, і змішати до однорідного стану.
Поставити суміш на малий вогонь і постійно помішуючи, варити до стану густої сметани.
Зняти курд з вогню, додати вершкове масло, ретельно перемішати до однорідного стану.
Поставити готовий апельсиновий курд в холодильник.
Коли бісквіт буде готовий (а його готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою), його слід залишити в формі остигати, приблизно на годину.
Остиглий бісквіт дістати з форми, розрізати на два коржі і змастити обидві частини охолодженим курдом. Відставити в сторону для просочення і зайнятися приготуванням крему.
Для крему потрібно збити сметану з цукром. Потім в окремій мисці збити маскарпоне з ваніллю і згущеним молоком. Акуратно вмішати в крем з маскарпоне, сметанний крем і розподілити його по коржам.
Зібрати торт і зверху змастити кремом, що залишився.
Курд може витікати, але це нестрашно, змішавшись з кремом, він стане лише смачнішим.
Поставити торт в холодильник на 30 хвилин, а потім можна приступити до декору.
Маковий торт “Крила ангела” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Маковий торт “Крила ангела””Додати →