Нам знадобиться:
- арахіс (солений) – 100 г
- цукор – 235 г
- вода – 70 мл
- сік лимона – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
Солоний арахіс подрібнити за допомогою гострого ножа. Просіяти подрібнені горіхи через сито, щоб видалити з майбутнього грильяжу дуже дрібні частинки.
У сотейник налити воду, всипати цукор і поставити на вогонь. Коли сироп почне закипати, відразу ж додати сік лимона (сироп перемішувати), і потім вже довести сироп до кипіння. Зменшити вогонь і продовжити варити сироп до тих пір, поки крапля сиропу при падінні на блюдце з холодною водою не буде відразу ж перетворюватися в цупку кульку.
Тим часом форми для грильяжу застелити харчовою плівкою.
Коли сироп буде готовий, всипати в нього солоний арахіс, зняти сотейник з вогню і ретельно перемішати.
Гарячий грильяж перекласти в підготовлені форми. Товщина шару не повинна перевищувати 2 см.
Залишити грильяж застигати на 3-4 години, після чого акуратно вийняти його з форм. Якщо форми силіконові, то грильяж буде вийняти легше. Якщо ж форми звичайні, то грильяж буде зняти важко. Необхідно буде використовувати гарячий ніж … Після того, як грильяж буде вийнято з форм, необхідно зняти харчову плівку і можна подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Грильяж з солоним арахісом”Додати →