Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 400 г
- гарбузове пюре – 400 г
- яйця – 4 шт.
- олія – 1 скл.
- цукор – 300 г
- розпушувач – 2 ч.л.
- кориця – 2 ч.л.
- подрібнені волоські горіхи – 2/3 скл.
- цедра 1 апельсина
- щіпка солі
Для крему:
- сметана – 600 мл.
- цукрова пудра – 200 г
- цукор – 3 ст.л.
- сік 1 апельсина
Спосіб приготування:
Гарбуз чистимо, нарізаємо на невеличкі шматки і варимо до готовності.
Робимо з відвареного гарбуза пюре.
Яйця збиваємо з цукром.
Додаємо олію, гарбузове пюре і цедру апельсина.
Додаємо борошно, корицю, сіль і розпушувач.
Перемішуємо і додаємо подрібнені горіхи.
Викладаємо ложкою частину тіста на пергамент і формуємо круг діаметром 24 см.
Випікаємо близько 10-15 хв. при температурі 180 градусів 5-6 коржів.
Сік апельсина проварюємо з цукром до загустіння (близько 10 хв). Сметану збиваємо з пудрою і вводимо апельсиновий сироп (холодний).
Перемащуємо кремом коржі. Посипаємо торт подрібненими обрізками коржів або подрібненим печивом. Ставимо в холодильник, щоб торт перейшов.
Гарбузово-апельсиновий торт готовий!
Смачного 😉
Дуже смачний тортик вийшов за цим рецептом. Коржі неймовірно ніжні, просто тане в роті