Нам знадобиться:
Для чорничного желе:
- желатин – 5 г
- вода – 3 ст. л.
- чорниця (заморожена/свіжа) – 200 г
- цукор – 50 г
- жирні вершки (від 20 до 30% жирності) – 200 мл
Для ванільного желе:
- желатин – 10 г
- вода – 5 ст. л.
- вершки (20%) – 500 мл
- цукор – 100 г
- стручок ванілі – 1 шт. (або 1 ч. л. ваніліну)
Інгредієнти розраховано на 6 порцій.
Спосіб приготування:
Желатин замочуємо в окремих ємностях з вказаною кількістю води.
Готуємо чорничне желе. Вершки змішуємо з цукром. Доводимо до кипіння і заливаємо ними набряклий желатин. Перемішуємо до розчинення.
Чорницю перебиваємо блендером до стану пюре.
Невеликими порціями підмішуємо чорничне пюре до вершків (так ми уникаємо появи желатинових грудок від різниці температур сумішей).
Стаканчики або келихи для желе ставимо під нахилом (наприклад, в форму для кексу, підклавши з одного боку мокрий паперовий рушник). Вливаємо заготовку для чорничного желе. Ставимо в холодильник до повного застигання, на 2-3 години.
Готуємо ванільне желе. Вершки вливаємо в сотейник, додаємо цукор. Стручок ванілі розрізати навпіл уздовж і вискребти насіння.
Насіння і сам стручок кладемо до вершків. Ставимо на конфорку і доводимо до кипіння.
Залишаємо під кришкою на 15 хвилин. Потім проціджуємо в миску з набряклим желатином і розмішуємо до розчинення. Виливаємо поверх застиглого чорничного желе (стаканчики ставимо на рівну поверхню). Залишаємо в холодильнику до повного застигання. Прикрашаємо за бажанням.
Смачного 😉
0 коментарів до “Чорнично-ванільна пана-кота”Додати →