Нам знадобиться:
- печиво – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- ряжанка (4% і більше) – 2 л.
- сметана (20-25%) – 0,5 л.
- яйця – 3 шт.
- цукрова пудра з ваніліном – 150-200 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Ряжанку кладемо на ніч у морозилку. Зранку вийняти, викласти отриманий лід в сито, застелене марлею в два шари. Залишити так на добу.
Через добу отримуємо ось такий сирок, який і буде служити нам основною складовою для нашого чізкейка з ряжанки.
У чаші блендера подрібнюємо печиво в крихту.
Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Форму діаметром 18-20 см застеляємо пергаментом. З приготовленої маси робимо корж, формуючи високі бортики (висота приблизно 10-12 см).
Запікаємо основу для чізкейка в духовці 15 хвилин при температурі 180 °С.
Тепер займемося начинкою: в блендері (або за допомогою міксера) потрібно перемішати наш сирок, цукрову пудру з ваніліном, яйця, сметану і кукурудзяний крохмаль (можна і картопляний, а можна і пакетик ванільного або карамельного пудингу) до отримання однорідної маси.
Викладаємо цю масу в приготовану пісочну основу і запікаємо в духовці при температурі 160 °С приблизно 1 годину 30 хвилин.
Орієнтуйтеся на власну духовку – краї повинні бути щільними, а серединка може здаватися непропеченою. Вимкнути духовку і залишити до повного охолодження.
Готовий чізкейк з ряжанки поставити в холодильник не менше ніж на 6 год. для повного застигання.
В результаті ви отримаєте неймовірно ніжний і смачний десерт.
Обов’язково спробуйте! Це дуже смачно.
Смачного 😉
0 коментарів до “Чізкейк з ряжанки”Додати →