Нам знадобиться:
- апельсин – 3 шт.
- цукор тростинний – 2 ст. л. (можна використати звичайний)
- желатин – 10 г
- гвоздика (для прикраси)
- лимонна кислота – дрібка (або кілька крапель лимонного соку)
Спосіб приготування:
Апельсини помити, розрізати навпіл, вийняти м’якоть.
Увіткнути в апельсинові чашечки палички гвоздики (за бажанням).
З м’якоті віджати сік. Має вийти близько 200 мл.
Желатин приготувати відповідно до інструкції на пакетику (залити склянкою води і нагріти при безперервному помішуванні приблизно до 60 градусів. Головне – не доводити до кипіння!).
В апельсиновому соці розчинити 2 ст. л. цукру, додати дрібку лимонної кислоти (або соку) для балансу смаку. Влити желатинову масу.
Розмішати і розлити по апельсиновим чашкам.
Коли желе охолоне, поставити в холодильник на кілька годин.
Перед подачею розрізати апельсини на частинки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Апельсинове желе “Новорічне””Додати →