Нам знадобиться:
- кабачок – 1 шт.
- яйця – 1-2 шт.
- кефір або молоко – 100 мл
- борошно
- сіль, перець – за смаком
- часник – за смаком
- олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
Кабачки добре миємо і нарізаємо, товщиною трохи менше сантиметра. Не потрібно робити їх занадто тонкими, а й товсті кабачки в клярі НЕ просмажаться як потрібно. Кладемо в миску, посипаємо сіллю і перцем за смаком. Можна видавити в кабачки пару зубчиків часнику і гарненько перемішати. Але це на любителя.
Готуємо кляр. Для цього розбиваємо яйце, трохи солимо, перчимо. Добре збиваємо. Вливаємо 100 мл кефіру або молока і знову перемішуємо. Додаємо борошно. Консистенція повинна бути трохи густішою, ніж тісто на млинці. Можна порівняти її з консистенцією питного йогурту. У миску просійте трохи борошна. Спочатку потрібно кожен шматочок кабачка обмокнути у борошні з двох сторін.
Після цього потрібно обмокнути у клярі.
І відразу обсмажувати на розігрітій сковорідці.
Обсмажувати по 2 хв. з кожного боку (до золотистого кольору).
Подавати смажені кабачки в клярі до столу гарячими зі свіжою сметаною чи сметанним соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Смажені кабачки в клярі”Додати →