Нам знадобиться:
Для оладок:
- кисле молоко або кефір – 250 мл
- яйця – 2 шт.
- сіль – щіпка
- цукор – 1 ч. л.
- сода – 0,5 ч. л.
- борошно – 120-150 г
- грибна ікра з опеньок – 300-350 г
- олія
Для сметанного соусу:
- сметана 21% – 200 г
- часник – 2 зубці
- зелень петрушки і кропу нарізана – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Опеньки промити та відварити 20 хвилин. Відкинути гриби на друшляк. На кожні 300 г грибів взяти 1 велику цибулину. Обсмажити гриби з порізаною цибулею на олії. Посолити і поперчити до смаку. Потім цю грибово-цибулеву масу прокрутити на м’ясорубці. Опеньки – «сухі» гриби та ікра з них виходить дуже смачною. Потім її можна додавати в будь-які страви: готувати вареники та пиріжки, м’ясні рулети та грибні соуси, вушка для борщу та начинку для млинців. Якщо ікри дуже багато, то її можна заморозити та використати пізніше.
Для тіста змішати кисле молоко (кефір), яйця, дрібку солі, цукор, соду. Додати борошно до консистенції густої сметани.
Додати грибну ікру з опеньків. Добре вимішати. Смажити оладки, викладаючи масу ложкою на розігріту олію.
Для соусу змішати сметану із зеленню та продавленим часником. Посолити і поперчити до смаку.
Подавати млинці гарячими зі сметанним соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Оладки з грибної ікри”Додати →