Нам знадобиться:
- пшеничне борошно – 100 г
- кукурудзяне борошно – 100 г
- цукор – 3 ст. л.
- паприка – 1 ст. л.
- сода – 1,5 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- яйце – 1 шт.
- молоко – 2 ст. л.
- сосиски – 6 шт.
- олія для смаження – 300 мл.
Спосіб приготування:
Спершу потрібно змішати сухі інгредієнти. Кукурудзяне борошно тут обов’язково потрібне, саме воно дає правильний смак.
Добре перемішавши сухі інгредієнти, додаєте яйце і поступово вливаєте молоко. Тісто має бути дуже густим, регулюйте консистенцію молоком або борошном.
Сосиски нанизуйте на шпажки. Потрібно обваляти їх у борошні, щоб вони краще тримали на собі тісто. Це дуже важливо.
Тісто потрібно перелити в максимально вузьку і високу посудину. Добре підходять коктейльні склянки або якісь невеликі вазочки. Це потрібно для того, щоб ми могли вільно опускати сосиски і тіста вистачило на них повністю. Налийте в сковороду олію (приблизно 2 см) і добре нагрійте. Потім опустіть сосиску повністю в тісто і акуратно вийміть, трохи прокручуючи шпажку. Це потрібно для того, щоб тісто не пішло грудочками.
Тепер обсмажуйте сосиски в олії. Щоб кляр вийшов гладеньким, потрібно весь час повертати сосиску в олії, особливо в перші хвилини. Тобто поклали, бачите, що тісто трохи зчепилося – тут же повертаєте і так по колу.
Кляр повинен вийти золотистого кольору. Важливо не перетримати його, але й не залишити сирим. Готові корн-доги потрібно висушити на паперових рушниках.
Подавати ідеально з кетчупом і гірчицею, можна використовувати гострі соуси. Смак приголомшливий. Це не схоже на звичне нам тісто, кляр виходить в міру хрустким, дуже ніжним завдяки кукурудзі. Смак насичений і чудово поєднується з сосискою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Корн-дог”Додати →