Нам знадобиться:
- баклажани – 3-4 шт.
- фарш м’ясний – 500 г
- грецькі горіха – 50 г
- томати у власному соку (протерті) – 150 г
- петрушка – 3-4 гілочки
- часник – 3 зубчики
- цибуля – 1 шт.
- коріандр (мелений) – 1 ч.л.
- уцхо-сунелі – 1 ч.л.
- вершкове масло – 30 г
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 200 градусів. Баклажани розрізати уздовж на дві половинки. У кожній половинці зробити поздовжній глибокий розріз, майже до шкірки. Потім зробити поперечні надрізи по всій довжині. Змастити половинки баклажанів олією.
У чаші блендера з’єднати вершкове масло, один зубчик часнику, 15 г горіхів і 1-2 гілочки петрушки. Подрібнити до однорідного стану.
Змастити приготовленою пастою баклажани, викласти їх на деко і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, порубати часник. Половину горіхів потовкти або порубати ножем. Розігріти сковороду з краплею олії, обсмажити цибулю і часник на середньому вогні, 1-2 хвилини. Додати фарш, смажити 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Влити протерті томати. Додати мелений коріандр і уцхо-сунелі. Посолити і поперчити. Додати 20 г рубаних горіхів і смажити ще 4-5 хвилин на середньому вогні. Якщо начинка вийде дуже густа, влити пару столових ложок окропу. Зняти сковороду з вогню. Викласти начинку на баклажани і відправити в духовку ще на 8-10 хвилин.
Готові фаршировані баклажани посипати горіхами, що залишилися і подавати!
Смачного 😉
0 коментарів до “Фаршировані баклажани”Додати →