Нам знадобиться:
- картопля – 6 шт
- яйця – 1 шт
- борошно – 2 ч.л.
- сметана – 150 г
- лимонний сік – 2 ч.л.
- олія – для обсмажування
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Натерти картоплю на крупній тертці.
Натерту картоплю добре віджати. Маса повинна бути не занадто рідкою, щоб деруни вийшли хрусткими.
Посолити, перемішати. Щоб картопля не потемніла, додати лимонний сік.
Додати сметану, посолити і перемішати.
Розбити яйце.
Додати борошно.
Добре перемішати.
На розігріту з олією сковороду викладати картопляну масу столовою ложкою. Подавати деруни зі сметаною.
Смачного 😉
0 коментарів до “Деруни”Додати →