Нам знадобиться:
- полуниця – 1 кг
- черешня – 150 г
- цукор – 1,5 кг.
- агар-агар – 2 ч. л.
- холодна вода – 40 мл.
Спосіб приготування:
Стиглу, міцну полуницю перебираємо – викидаємо зіпсовані ягоди, обриваємо хвостики. Ретельно миємо проточною холодною водою, залишаємо на кілька хвилин в друшляку, щоб вода стекла. Якщо ягоди зібрані на власному городі, на них немає піску і сміття, то можна не мити, досить обірвати хвостики.
Змішуємо полуницю з цукром. Солодку червону черешню розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, додаємо в миску. Стигла суниця, солодка чорниця або трохи стиглих абрикосів також урізноманітнюють смак.
Залишаємо ягоди в цукрі на кілька годин, щоб вони пустили сік. В результаті цукор розтане, утворюється яскраво-червоний сироп. Тепер ставимо каструлю на плиту, на невеликому вогні нагріваємо до кипіння. Як тільки варення закипить, знімаємо з вогню, охолоджуємо.
У холодній воді розчиняємо дві чайні ложки агар-агару, залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Знову ставимо каструлю з полуничним варенням на плиту і доводимо до кипіння. Акуратно струшуємо і похитуємо, щоб пінка збиралася в центрі каструлі. Якщо перемішувати ягоди ложкою, то вони не залишаться цілими, перетворяться в джем.
Вливаємо розчинений у воді агар, акуратно перемішуємо, стараємось не пошкодити ягоди.
Готуємо полуничне варення «Ягідка» з агаром ще 5-7 хвилин, струшуємо, знімаємо пінку ложкою або шумівкою.
Чисто вимиті банки обполіскуємо окропом, стерилізуємо над парою 5 хвилин. Кришки кладемо в окріп. Розкладаємо гаряче варення в теплі банки. Поки воно не охолоне до 35 градусів (при цій температурі стабілізується агар), буде рідким, а в міру остигання починає густіти. Закриваємо банки щільно сухими кришками. Варення виходить дуже смачним, з цілими ягодами полуниці. Зберігати краще в темному і сухому місці.
Смачного 😉
0 коментарів до “Полуничне варення “Ягідка””Додати →