Мариновані підберезники

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на 2 пів літрові банки:

  • підберезники
  • лавровий лист – 2 шт
  • духмяний перець – 2 шт
  • чорний перець (горошок) – 8 шт
  • гвоздика – 4 шт
  • сіль – 2 ч. л.
  • оцет (9%) – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

З усіх грибів для маринування відбираємо найміцніші, маленькі, з капелюшком не більше 3 см. Ніжку вкорочуємо. Якщо гриби більші, розрізаємо їх на частинки.

Відібрані гриби ретельно миємо у проточній воді. Заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння. Збираємо всю піну. Зменшуємо вогонь, додамо дрібку лимонної кислоти, і нехай покиплять 30 хвилин на невеликому вогні.

Зливаємо воду з грибівпідберезників через друшляк, а гриби заливаємомо гарячою водою на 2 см вище за їх рівень. Бажано виміряти кількість грибів, щоб знати, чого і скільки додавати.

На кожну півлітрову баночку додаємо по 1 лавровому листку, 1 горошині запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 2 гвоздики і 1 чайну ложку солі. По 1 ст. ложці 9% оцту додаємо наприкінці. На помірному вогні варимо 30 хвилин. Стерилізуємо банки та кришки. Додаємо оцет і розливаємо грибочки по банках. Стерилізуємо на водяній бані півлітрові банки 25-30 хвилин.

Потім перед вживанням зливаємо з грибів рідину, додаємо в гриби порізану цибулю або часник, олію та оцет (за бажанням).

Смачного 😉

0 коментарів до “Мариновані підберезникиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *