Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на 2 пів літрові банки:
- підберезники
- лавровий лист – 2 шт
- духмяний перець – 2 шт
- чорний перець (горошок) – 8 шт
- гвоздика – 4 шт
- сіль – 2 ч. л.
- оцет (9%) – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
З усіх грибів для маринування відбираємо найміцніші, маленькі, з капелюшком не більше 3 см. Ніжку вкорочуємо. Якщо гриби більші, розрізаємо їх на частинки.
Відібрані гриби ретельно миємо у проточній воді. Заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння. Збираємо всю піну. Зменшуємо вогонь, додамо дрібку лимонної кислоти, і нехай покиплять 30 хвилин на невеликому вогні.
Зливаємо воду з грибівпідберезників через друшляк, а гриби заливаємомо гарячою водою на 2 см вище за їх рівень. Бажано виміряти кількість грибів, щоб знати, чого і скільки додавати.
На кожну півлітрову баночку додаємо по 1 лавровому листку, 1 горошині запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 2 гвоздики і 1 чайну ложку солі. По 1 ст. ложці 9% оцту додаємо наприкінці. На помірному вогні варимо 30 хвилин. Стерилізуємо банки та кришки. Додаємо оцет і розливаємо грибочки по банках. Стерилізуємо на водяній бані півлітрові банки 25-30 хвилин.
Потім перед вживанням зливаємо з грибів рідину, додаємо в гриби порізану цибулю або часник, олію та оцет (за бажанням).
Смачного 😉
0 коментарів до “Мариновані підберезники”Додати →