Нам знадобиться:
Для тіста:
- молоко – 150 мл
- жовток – 1 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- вершкове масло – 70 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- сухі дріжджі – 1 ч. л.
- цедра одного лимона
- ванільний цукор – 1 п.
- борошно – 350-400 г
Для начинки:
- зелене яблуко – 1 шт.
- горіхи – 1/2 скл.
- родзинки – 1/2 скл.
- в’ялена журавлина – 1/2 скл.
- курага – 1/3 скл.
- мелена гвоздика – за смаком
- мускатний горіх – за смаком
- вершкове масло – 20 г
- цукор – 2 ст. л.
- коньяк
Спосіб приготування:
Розтоплюємо вершкове масло.
Молоко підігріваємо до кімнатної температури і розчиняємо в ньому сухі дріжджі. Змішуємо яєчний жовток, сіль, цукор і ванільний цукор, додаємо розтоплене вершкове масло. Тепер готуємо начинку. Сухофрукти добре миємо, нарізаємо і заливаємо на ніч коньяком. На сковорідці розтоплюємо трішки вершкового масла, додаємо 2 ст. л. цукру і регулярно помішуючи, доводимо до кольору карамелі. Тепер засипаємо порізані горіхи , потім яблука. Тушкуємо декілька хвилин, поки яблука не зм’якнуть і не просочаться карамеллю.
Змішуємо всі фрукти і горіхи. Додаємо мелену гвоздику і мускатний горіх. Тісто тонко розкачуємо і розподіляємо по ньому нашу начинку.
Скручуємо рулетом і формуємо у вигляді бублика.
Даємо 20 хвилин постояти і розігріваємо духовку. Робимо рівномірні глибокі надрізи, але до кінця не дорізаємо. Кожен надріз розвертаємо під кутом. Випікаємо приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів (до золотистої скоринки).
Готовий здобний вінок “Святковий” можна полити білою глазур’ю. У такому вигляді. завдяки надрізам, пиріг добре пропікається і легко нарізається. А ще він неймовірно смачний!
Смачного 😉
0 коментарів до “Здобний вінок “Святковий””Додати →