Нам знадобиться:
- яйця – 6 шт.
- капуста – 450 г
- сіль – 1 ч. л.
- молоко – 400 мл
- вершкове масло – 155 г
- цукор – 40 г
- борошно – 280 г
- розпушувач – 10 г
- панірувальні сухарі – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Зварити і почистити 4 яйця. Порізати. Капусту тонко нарізати, посолити і трохи пом’яти руками, щоб вона зм’якла і осіла. Змішайте капусту і нарізані яйця.
Молоко підігріти і кинути в нього вершкове масло (150 г), щоб воно розтопилось.
В глибоку миску збиваємо 2 яйця, додаємо цукор і сіль.
Збиваємо до однорідності.
Влийте молочно-масляну суміш до яєць, перемішайте.
Додаємо просіяне борошно і розпушувач.
Перемішуємо тісто до однорідності. Консистенція повинна бути така як на оладки.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом (5 г) і посипаємо панірувальними сухарями.
1/3 частину тіста виливаємо на дно.
Викладаємо зверху начинку.
Заливаємо рештою тіста.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Вона повинна виходити сухою з центру пирога.
Готовий пиріг трохи остудіть, після чого його можна виймати з форми.
Готово! Заливний пиріг з капустою може бути і самостійною стравою, і заміною хліба, і відмінним перекусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Заливний пиріг з капустою”Додати →