Нам знадобиться:
Для тіста:
- дріжджі – 1/4 пачки
- цукор – 1 ч. л.
- борошно – 1/2 кг
- олія – 4 ст. л.
- вода – 250-300 мл
- сіль – дрібка
Для начинки:
- картопля – 1 кг
- гречка – 1 скл.
- яйця – 2 шт.
- борошно – 2 ст. л.
- цибуля – 1 шт.
- сіль, кріп, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Дріжджі посипати ложкою цукру і залишити на декілька хвилин, щоб вони розійшлися.
За цей час в миску просіяти борошно, додати до нього 1/2 ч. л. солі. Дріжджі змішати з ложкою борошна і кількома ложками теплої води до консистенції сметани. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 15 хвилин, щоб суміш добре спінилась. Після цього розчин влити до миски з борошном, помаленьку долити 200-300 мл води і замісити тісто. Місити тісто 15-20 хвилин до утворення пухирців, після цього додати олію і продовжувати місити аж поки вся олію увійде у тісто. Гладке тісто накрити рушничком, дати постояти, поки воно не підніметься удвічі.
Далі – гарно вимісити.
Гречку відварюємо в посоленій воді до консистенції каші. Картоплю варимо і робимо пюре. Цибулю дрібно нарізати та підсмажити на сковорідці. Після цього до картопляного пюре додати яйце, добре змішати і додати усі інгредієнти, додавши борошна. Начинка не повинна мати грудочок.
Тісто розділити на дві частини. Тонко розкачати одну частину і викласти в форму, змащену маслом і присипану борошном. Начинку ложкою накласти на тісто і накрити другим коржем, який слід розкачати з тіста, що залишилось. Пиріг накрити і відставити ще на 15 хвилин, щоб підріс.
Пиріг поставити випікати у розігріту духовку до 180 градусів, на пів години.
Щоб отримати золотисту скоринку, слід змастити пиріг збитим жовтком.
Яворівський пиріг готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Яворівський пиріг”Додати →