Нам знадобиться:
- манка – 1 скл.
- борошно – 1 скл.
- цукор – 1 скл.
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- яблука – 5 шт.
- вершкове масло – 30 г
- молоко – 1 скл.
- лимонний сік – 2-3 ст. л.
- цукрова пудра – для декору
Спосіб приготування:
Яблука натираємо на тертці, шкірку можна не очищати. Важливо щоб яблука були соковитими! На терті яблука виливаємо лимонний сік.
Після цього змішуємо всі сухі продукти, цукор, манку, борошно і розпушувач, все добре перемішуємо.
Яблука ділимо на три рівні частини.
Форму (20 см) застеляємо і змащуємо маслом. Тепер збираємо пиріг. Суху суміш, ділимо на 4 рівні частини, щоб вийшло 4 рівних коржа. Можна вимірювати склянками.
Першим шаром йде суха суміш, після цього шар яблук, і так до кінця. Останній шар – суха суміш.
Коли всі шари будуть готові, додаємо шматочок вершкового масла в молоко і розігріваємо, щоб масло розтопилось і гарячим молоком поливаємо зверху весь пиріг.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виделкою або ножем робимо проколи по всьому пирогу, що пиріг просочився. Ставимо в духовку на 45-50 хвилин.
Перед подачею прикрашаємо пиріг цукровою пудрою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучний пиріг “Три склянки””Додати →