Нам знадобиться:
- пиво (світле) – 500 мл
- яблука – 1 кг
- борошно – 360 г
- вершкове масло – 230 г
- сметана – 200 мл
- сода – 6 г
- цукор – 100 г
- сіль – 5 г
Спосіб приготування:
Яблука почистити, нарізати на невеликі скибочки. Вимочувати їх у пиві впродовж 30 хвилин.
Потім злити пиво та уварювати його, доки половина не википить. Додати цукор та перемішати до розчинення.
Отриманий сироп проварити разом із вершковим маслом до загущення впродовж 5 хвилин.
Готова пивна карамель.
Для тіста змішати борошно з сіллю, додати кубики холодного вершкового масла, порубати масу ножем до однорідності.
Після цього додати змішану із содою сметану.
Замісити тісто у однорідну кулю, обгорнути харчовою плівкою та відправити у холодильник на 15 хвилин.
Охолоджене тісто розкачати у великий круглий пласт, перекласти у форму для тарту. Залишки тіста прибрати.
Зверху на тісто викласти вимочені у пиві скибочки яблук.
Яблука на тісті залити пивною карамеллю.
Залишок тіста розкачати та порізати на смужки. Викласти їх на пиріг решіткою.
Випікати пиріг у духовці впродовж 20 хвилин за температури 200°C.
Яблучний пиріг з пивною карамеллю готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучний пиріг з пивною карамеллю”Додати →