Нам знадобиться:
- борошно – 100-120 г
- цукор – 100 г
- масло – 100 г
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
- сіль – дрібка
- яблука і сливи
- сік 1 лимона
- цукрова пудра – 100-150 г
Спосіб приготування:
Сливи помити та вийняти кісточки.
Яблука нарізати на дольки і збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.
Змішуємо масло, цукор, жовтки і розпушувач, розтираємо.
Додати борошно і перемішати.
Білки з дрібкою солі збити до стійкої піни. Додати їх до тіста.
Все акуратно перемішати. У змащену олією форму викласти тісто.
Зверху розкласти фрукти. Поставити у розігріту до 200 градусів духовку на 25-35 хвилин.
Вийняти і охолодити.
Тим часом сік лимона змішати з цукровою пудрою, має вийти тягучий сироп.
Вилити сироп зверху на пиріг, розмастити по всій поверхні.
Відкритий пиріг з яблуками та сливами готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Відкритий пиріг з яблуками та сливами”Додати →